Monday, August 22, 2011

Zuan Yuan - 0ne world hotel bandar utama damansara

Last week myhun bawa mello pergi bazaar ramadhan minggu ni dia bawa mello berbuka puasa kat restoran ni pulak iaitu Zuan Yuan lokasi restoran ni terletak dekat one world hotel bandar utama damansara. Actually Zuan Yuan is a chinese food restoran but no worry cause it's pork free makanan kat sini semuanya halal dan ramai juga orang muslim yang berbuka puasa kat restoran ni, walaupun makanan kat Zuan Yuan lebih kepada konsept chinese tapi oleh kerana bulan puasa dan ramai juga orang-orang islam yang makan kat restoran ni makanan traditional malay pun turut disediakan tau? buffet kat sini satu kepala dia charge rm88 ringgit boleh makan sepuas-puas hati yang kita nak, that means eat as long as you can la kan? kalau dah tak larat nak makan jangan paksa perut tu untuk makan lagi nanti nak jalan balik rumah pun susah LOL.
            

Our table he he, mello tak duduk meja yang besar - besar lagipun makin besar meja makan tu makin banyak lah makanan yang akan di order nanti baik duduk table yang kecik sedang - sedang aje lagipun mello takut nak makan banyak sangat makan sikit - sikit aje. Nanti kalau terover makan baju kebaya untuk raya nanti tak muat pulak kan? HA HA HA tak gitu?
Antara satu menu yang kitorang order ala cart yang mello ingat nak snap actually ada banyak lagi makanan tapi mello tak ambil gambar pun lupa lols sebab masa tu dah lapar sangat belum sempat nak ambil gambar kitorang terus makan aje!! 
Ketupat pun ada tau kat chinese restoran ni.
Dessert dia pun ada macam - macam jenis cake ada, jelly ada dan banyak lagi lah makanan yang sedap - sedap kat zuan yuan ni, mello cuma upload gambar yang mello sempat nak resize aje untuk entry kali ni.
Sebab ada banyak gambar lagi yang mello belum buat so for this post mello share this pictures only ya?


You can check this place sometime!!! =) love it..yummylicious..

3 ✿Have something to say? ✿:

Small Kucing said...

sedap nampak ..hehehe

Gud morning

ken said...

nice.. i always walk pass it.. but never enter before.. haha.. :P

Mars Mell-o said...

@Small Kucing yup memang sedap he he i love the dimsum there :D

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day