Thursday, August 11, 2011

Pink lipstick VS. Red lipstick




Apabila muka diconteng dengan bermacam kaler macam ni kot jadinya?? perubahan akan nampak sangat ketara lagi - lagi bila seseorang tu jarang put on makeup kat muka right? By the way mello nie jenis yang jarang sangat put on heavy makeup kat muka kalau mello touched-up pun mello akan pakai makeup base + foundation + eyeliner and blusher opp's i nearly forgot to mention here mascara and lipgloss that's all rasanya kalau mello letak makeup yang dah mixed dengan bermacam kaler like this kot hasilnya? contohnya macam gambar kat atas ni he he.

Actually gambar atas ni hanya edit semata - mata oleh kerana jarang pakai makeup mello touched-up gambar kat atas ni pakai makeup edited aje! ROFL Gambar yang pakai lipstick warna pink tu mello punya fave style of touching up kalau pergi dating dengan myhun mello akan touched-up muka mello dengan makeup style yang macam tu sebab apa ek? Sebab rasa diri ni nampak sweet sangat bila pakai kaler macam tu ha ha ha perasan kejap atas pujian kat diri sendiri.

Hey, there is nothing wrong to love ourselves and threat our self well right? Oh actually mello ada benda nak tanya ni, tell me what you think about the pictures with red color lipstick? does it suit me or somehow? He he.. what make me asked that questions? well mello jarang beli lipstick yang kaler terang macam tu specially those red color!! sebab mello rasa macam mello tak sesuai pakai merah. Tapi kadang - kadang bila fikir balik kita kena cuba juga guna kaler lain kan? Tak kan forever pakai warna yang sama aje. Sebab kalau tak tukar - tukar cara kita touched-up, mana lah tahu kan bila one day kita kat mall tengah jalan shopping, kebetulan orang yang kenal kita pun ada kat tempat sama nanti kalau kawan kita tu nampak dari jauh pun dah tahu yang tu kita ha ha ha..tak payah nak tengok dengan jarak dari dekat . Anyway before i end this entry with dots does red lipstick suit me or not??girls share your views ya. thanks in advance have a nice day!! =D

9 ✿Have something to say? ✿:

cendawanpink said...

wahhh..merah nampak gojesss..
cume terang sgt..hehee..:D
best kn edit online tu..
leh tgok muke kite make up..:P

eugene said...

Wa long time no see,,,glamor lah look tu,,,, keep it up,,and now i know what make up can do to a woman,,,,

take care now

Mars Mell-o said...

@cendawanpink

yup suka, suka tempat tu..nanti mello nak try red lipstcik!!! hehehe sebab rasa macam best juga red color kan?

Small Kucing said...

i like pink la...nampak sweet. Red nampak garang :p

mars mell-o said...

@Small Kucing actually i like to put on that kind on make up with pinky lipstick :D nampak sweet kan..

Sasa Tien said...

pink looks romance , girly , sweet on you ! but it shows that u re weak ! bright red shows u are hot and brave but it only suitable in some formal party because it is too strong n bright for u! both describe you in different words..

mars mell-o said...

@Sasa Tien

oh really? that's a very helpful comment from you.. hehe now i know which suit me..

nattasha emily said...

Dear, tak sesuai kaler merah ok, u lips sesuai kaler natural

Mars Mell-o said...

@nattasha emily thanks :)ya

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day