Thursday, August 18, 2011

Bazaar Ramadhan Jln. Sentul

Hari tu myhun bawa mello pergi bazaar ramadhan jalan sentul sebab mello nak sangat pergi bazaar ramadhan boleh beli makanan kegemaran mello he he iaitu laksa!!! masa tengah jalan-jalan dengan myhun nampak gerai makcik ni,  myhun tanya nak beli tak? mello jawap nak, nak, nak!! itukan makanan favorite sayang? so myhun pun cepat-cepat belikan mello laksa yay!! masa makcik ni tengah siapkan laksa yang myhun beli sempat lagi dia tanya makcik laksa ni sedap tak? tentu lah makcik tu akan jawap sedap kan? kalau tak macam mana nak berniaga ROFL makcik ni pun jawap dah 6 tahun dia berniaga laksa kat situ setiap tahun bulan ramadhan dia menjual laksa kat tempat sama.  Tapi memang sedap lah laksa makcik ni rasa sekali nak lagi dan lagi!!! :)
Ayam percik ni pun sedap first time mello makan ayam percik ha ha ha sebelum ni asyik makan western food ataupun japanese food and chinese food aje. Masakan melayu jarang makan. Tapi sejak kenal myhun dia lah yang ajar mello makan masakan traditional malay he he lucu tak?? thanks hun sebab ajar sayang makan malay food. 
Sup power?? wow lepas minum soup ni berganda lah power kan?? LOL
rasanya tak perlu mello bagi tahu macam mana rasa otak-otak ni kan? sebab setahu mello rasa otak otak kat malaysia ni semuanya sama aje ha ha ha cuma beza dia ada yang sedap dan ada yang entah rasa dia tak boleh nak describe LOL.

Apapun bestlah jalan-jalan kat bazaar ramadhan banyak makanan yang pelik-pelik mello tak pernah rasa contohnya sayur daun ubi masak santan campur tempoyak@!!! first time dalam seumur hidup makan tempoyak, huhu mello tak boleh tahan lah rasa dia bukan mello aje yang kata macam tu myhun pun tak tahan dengan rasa tempoyak tu, sampai mello tak habis-habis tanya myhun kenapa rasa tempoyak memang macam tu ke?? ROFL myhun pun tak tahu nak jawap mello macam mana HA HA HA

6 ✿Have something to say? ✿:

アヌムちゃん said...

aa rindunya bazar..huhuuu

mars mell-o said...

@アヌムちゃん dah lama ke duduk japan? :D bestkan pergi bazaar ramadhan rasa macam meriah aje bulan puasa ni..

Rose Johari said...

Laksa? Mello suka laksa erk? Rose tak pndai mkn laksa...hehehe... bestlah klu g bazaar kan? terasa nak beli semuanya...

Mars Mell-o said...

@Rose Johari hehe rose cuba makan laksa..sedap tau!! maybe rose tak pernah lagi kan makan laksa yang sedap sangat sampai rose macam nak makan hari hari laksa kalau boleh =)) btw knp rose tak makan laksa ya? sebab tak suka rasa dia ke?

Rose Johari said...

Byk kwn2 rose kata laksa sedap. mama rose pon suka mkn laksa. tapi laksa ni bukan ada campur dgn ikan tak? hehehe...sebab tuh rose x suka laksa cez ada cmpuran ikan. rose tak mkn ikan lah mello....kesian kan??hehehe \m/

Mars Mell-o said...

@Rose Johariaik? kenapa rose tak makan ikan? rose alergic ek? ok ok now mello faham.. :D

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day