Sunday, August 28, 2011

Im not an ATM MACHINE and My money does not fall from the sky


Dulu masa ada kerja sebulan boleh dapat income below 10K now sejak tanam anggur banyak duit dah pakai savings pun semakin lama semakin kurang dan oleh kerana mello ni jenis yang cepat sangat kesian kat orang yang dalam kesusahan bagi pinjam duit kat kawan sampai 30K tapi sampai sekarang tak bayar balik WTF?? masa pinjam duit senang aje kan? Tapi time nak pulang balik tunggulah orang tu mampus dulu, pun tak akan dapat juga balik duit tu ROFL. Sabar sayang, kata myhun yang selalu bagi semangat kat mello jangan risau abg ada, abg mampu nak jaga sayang sampai ke akhir hayat kita nanti.

Duit bila - bila masa boleh cari balik tapi orang- orang macam tu kalau boleh elakkan dari bertembung dengan diorang tu lagi, sebab abg tahu temper sayang macam mana kalau bukan kaki tentu tangan yang akan melekat kat pipi diorang tu kan? Ha ha sayang kan pandai karate nasiblah kalau terkena.

Tapi bila fikir balik 30K bukan duit yang sikit kan?? Ahhhh, lantaklah apa nak jadi dengan duit tu sebab I tahu myhun tak suka mello bertembung lagi dengan orang yang cuma nak ambil kesempatan kat mello. Antara satu perkara yang mello paling tak suka sekali bila seorang kawan yang kita dah percaya sangat buat sesuatu yang buat kita kecil hati, pelik kan manusia kat dunia ni? walau macam mana baik sekalipun kita kat orang tu tapi one day bila mereka dah senang korang rasa diorang ingat tak kita? ketika mereka ni susah kita tak pernah kata "NO" kita sanggup buat apa saja dan sedia untuk membantu diorang sewaktu mereka berada dalam kesusahan tak kira lah time tu pukul berapa kita sanggup keluarkan duit dan hulurkan bantuan, tapi bila kita dalam kesusahan siapa tolong kita ek? itupun baru kita test - test aje tapi dah FAIL!!!  fail untuk jadi kawan yang kita boleh percayai.

Now mello dont give a damnlah kat kawan yang jenis macam ni, no kesian, kesian lantak ko, lah nak jadi apa mungkin ayat seperti ini kot yang mello akan cakap dengan diorang. Sebab mello dah nampak sendiri yang kawan macam mereka akan timbul dalam hidup kita bila time nak senang aje.

Apa yang paling menyedihkan bila kawan baik kita sendiri boleh lupa nak wish BDAY kita, kalau korang kecil hati tak bila situasi sebegini terjadi kat korang?  actually mello bukan jenis yang sombong dan juga tak suka berkawan, tapi bila dah terkena pengalaman sebegini mood nak berkawan pun dah hilang DUH..  ha ha ha apapun selamat hari raya kat korang jangan terasa bila baca entry ni...

Sebab entry ni mello bukan tujukan untuk sesiapa pun just nak berkongsi pengalaman. Which is it's better to have none of them rather than to have those un-sincere people in our life lols. But i'm happy no matter in how hard situations I am myhun always there next beside me I love you hun forever and always remember our dreams ya let's make it happen it's our time to shine :)


OMG!!!!!! it's soooo beautiful sweetheart thank you so much for this present nanti sayang nak pakai dengan baju kurung yang abg belikan ya.. muackz! =P

9 ✿Have something to say? ✿:

Small Kucing said...

psss...psss....bulan ni tight la...pinjam $$ cikit boleh? kekekeke..

Ya there are friends who would take advantage of you when you are too generous. Some people will say, tak apa la. Dah niat wanna pinjam money to them must be prepare not to get any of it back la. But pikir lagi...macam kena guna pulak.

When we got our usage we kesian them pinjam $$ and barang to them. But they pulak take advantage. Yang sakit hatinya is barang yang dipinjam tak dijaga baik2. Maklum la...bukan barang sendiri.

btw, ni save enegry thing kacau la. Kenot type long comment. It kept pop up.

mars mell-o said...

@Small Kucing ya, and what is most frustrating when we asked for help not involving money just a small task pun like susah betul nak do that little favor for us.. :D

actually, those days i still know how to feel pity and symphatize if any of my friend needed help , i'll help without asking for anything in returns. yet me who always lend my hand out to help this people end up unappreciated ha ha ha..

I feel irritated and i'll give up those kind of friend,
kalau diorang rasa ada kawan yg lagi baik yg boleh buat apa yg kita buat then, dont look for me when you need favor look for the people who they think is good enough.

end up i'll say this to them.. NOW what they want from me? they have tons of people that can do things for them. LOL i mamarazzi do believe in what u say, is to stay away from problematic people..

i rather waste my money on my kitty cat atleast my cat appreciate what i do ROFL

mars mell-o said...

@Small Kucing yup betul so tight haaaa.. now i want the money drop from the sky hahaha the we shared it mamarazzi

strategicintelligence said...

Sayang actually kat dunia ni memang macam nie... kawan akan selalu bersama bila kita senang tapi bila kita susah semuanya menghilang ada yang sampai tak jawap call pun ada. tapi abang suka perinsip sayang yang tak suka ambil kesempatan. sayang akan gunakan duit sayang dulu untuk belanja harian sayang walaupun abg selalu beri sayang duit. tak macam sesetangah perempuan di Kuala lumpur nie yang selalu mengharap sepentuhnya dari lelaki.anyway i love you so much:x:x: :-* :-* ;-*

strategicintelligence said...

Sayang suka tak hadiah dan baju kurung yang abg belikan tu

mars mell-o said...

@strategicintelligence

you'll know me well, I don't like to depend everything =P tapi abg lain apa saja yang i nak abg akan cuba sedaya-upaya untuk bagi kat syg.. susah nak cari lelaki macam abg, abg slalu manjakan i, celebrate bday i kat atas kapal siap abg booked satu kapal tu hanya untuk kita :) tak pernah lagi ada dalam seumur org buat macam ni kat syg..rasa di hargai sangat bila bersama dengan abg.


I masih ingat lagi , dulu masa sayang deman abg sanggup jalan kaki pergi 7-e sbb nak belikan syg sus HL hahaha masa tu kita baru jatuh cinta kan? :P abg tak tahu macam mana nak keluar dari parking. =))

mars mell-o said...

@strategicintelligence sebab tu i sayang sangat kat sayang.. :-*

I suka hadiah yang abg bagi tu suka suka suka!!!! hahahaha.. happy yay..

strategicintelligence said...

Sayang nanti apabila semua tugas abg dah selesai abg akan mengotakan janji abg kat sayang sayang tunggu dan lihat tak lama lagi segala impian kita akan tercapai insyallah.........abg suka sbb sayang suka hadiah yang abg belikan utk sayang pakai bersama dgn abang merayai hari raya nanti....

mars mell-o said...

@strategicintelligence THANKS SWEETHEART FOR EVERYTHING LUV YA ALWAYS :-*

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day