Tuesday, May 31, 2011

When DARNEST things do HAPPEN..

Nak tahu cerita kelakar disebalik CERAMIC STYLER kat previous post mars mello tadi? memang seramic sangat ha ha berdiri bulu roma mars mello nak input kat sini ceh wah! cerita yang CERAM GILA GAIA GITU ROFL macam ni al-kisahnya pada suatu hari mars mello pergi summit usj ditemani besty dan juga meow kesayangan mars mello iaitu "baby kitty'' dia pun nak ikut juga temankan tuan dia ambik iron kat saloon yang  tuan dia selalu pergi tu, dan setelah DONE buat payment kami pergi kat kedai hair product pulak nak beli serum l'oreal. Dekat kedai ini ada bermacam product rambut yang dia jual iron, hairdryer dan etc. Mars mello sendiri pun tak perasan sangat sebab tengah sibuk  membelek - belek apa yang patut beli huh, oleh kerana masa tu mello tengah dukung kitty I pun suruh la my besty tu tolong bayar kat counter dulu sebab mello tak boleh keluarkan duit kat  dalam handbag mars mello,  kitty ni pun satu hal kalau boleh dia nak mars mello aje yang pegang dia bila orang lain pegang kitty mula lah menangis macam baby hahaha . Entahlah macam mana tiba - tiba aje salesgirl tu suruh besty mars mello keluarkan kotak dan iron rambut tu sekali diorang nak tengok brand apa kot mars mello tak perasan sangat sebab masa tu tengok benda yang nak beli aje. Mars mello pun rasa macam tak best la kenapa tak tanya tuan yang punya iron tu dulu kalau nak tengok sekali pun. SO mars mello pun jalan pergi depan counter pembayaran tanya besty mello kenapa apa masalah? Ada ke patut lepas salesgirl tu tengok iron yang baru beli kat kawan mars mello tu, dia bezakan dengan iron yg dia jual pulak! brand iron tu luxor harga dia baru Rm180. Salesgirl tu pun mula lah, eh adik beli kat mana ni? berapa? mars mello kata rm400. Wow mahalnya kata salesgirl tu, kenapa mahal sangat? iron yang kita jual kat kedai ni pun tak lah mahal sangat sampai rm400 boleh beli 2 dik.  Siapa yang jual ni? I rasa you dah kena tipulah kata salesgirl tu kat mars mello. Besty I ni pun yang jenis cepat sangat dengar cakap salesgirl tu besty mars mello pun percaya yang mars mello kena tipu bila dengar salesgirl tu promote iron yg dia jual. Tapi mars mello tak semudah itu untuk ditipu dan memang mars mello yakin 100% kawan mars mello tu tak kan tipu duit mars mello semata - mata nak dapat untung lebih! My besty pun suruh call kawan mars mello tu. I kata nanti lah..maybe salesgirl tu sengaja cakap kena tipu sebab kan baru tadi mars mello beli iron ni,  mungkin salesgirl tu ingat bila dia buat cerita pasal duit kena tipu mars mello akan buat keputusan untuk pulang balik iron tadi tu dan ambik balik duit  mars mello tu. Boleh lah salesgirl tu ambik kesempatan untuk promote product yang dia jual tu dan  beli iron yang dia promote sangat tu. DAMN tak jadi mars mello nak beli hairdryer kat salesgirl tu, mula ingat nak beli..dia bagi harga rm156 mars mello minta rm150 dia tak nak bagi ahhh.. i pun tunggu apa lagi? dah lah iron tu macam yang jual rm50 aje. Mars mello tak kata barang yang mahal aje bagus tapi bila tanya dia balik rm156 ada warranty ke tak? salesgirl tu pun jawap takde ok! fine..so macam mana kalau ada problem boleh hantar sini tak? salesgirl tu pun jawap boleh tapi hanya SEKALI SAHAJA DALAM SATU BULAN wtf?  baik mars mello beli hairdryer kat parkson harga berpatutan dan guarantee ada warranty untuk setahun lagi! Mars mello dah rimas bila kena paksa beli juga hairdryer tu bukan ape tak kan nak rugi kat diri sendiri? not worth it at all first time dalam seumur hidup jumpa jenis orang macam ni.. LOL scarrrrrry!! Sambung balik pasal cerita kelakar tadi besty mars mello pun ingatkan mars mello untuk call kawan mars mello tu bila fikir balik kalau lah betul kawan mars mello tu tak tipu pasal harga iron rambut tu mars mello juga yang malu nanti haihs dah tak tahu nak buat macam mana..ARggh mars mello pun bagi jawapan ni kat my besty tu takpe lah nanti sampai rumah kita GOOGLE brand iron ni and check price list dia kat malaysia. Kalau betul mars mello kena tipu mars mello tak akan pernah jejakkan kaki kat saloon tu lagi.   Bila check harga online memang betul lah harga iron rm499, kira mars mello untung lah sebab dapat harga dalam rm400!! lepas check kat google baru lah my besty tu percaya yang memang ada iron yang jual rm400. :) tu lah siapa suruh besty mars mello dengar politic orang-orang dalam perniagaan ni kan? disebabkan nak dapat income dan benefit untuk product sendiri sanggup buruk -burukkan orang sesuka hati dia aje cakap yang mars mello kena tipu kawan mars mello yang jual iron tu. 

( apa yang ada kat dalam kepala diorang ni cuma satu benda aje yang penting duit masuk pocket beb!  yang tanggung masalah bukan diri mereka - mereka ni so diorang nak kisah apa bukan? lantak ko lah nak jadi apa not my bussiness)


Antara satu ayat most popular yang mereka akan kata kepada yang terkena tactic kotor mereka itu ibaratkan mereka - mereka ini sudah dilatih dan dbayar gaji untuk memburuk-burukkan orang lain. Tapi memang betullah ada gaji bukan ha ha ha nama pun kerja sebagai SALES ASSISTANCE  apa yang membuat mars mello rasa hairan kenapa daripada sales assistance tu tiba tiba timbul pulak jawatan lain iaitu jawatan untuk potong bussiness orang WHAT THE HELL what is wrong with this people? kalau orang tak nak beli janganlah paksa orang dan bila tactic mereka ni tak menjadi  akan timbul pulak benda lain yang memang tidak masuk akal fikiran! whatever..that's how crazy some people could turned sometime it's a mad mad world!!
  Tak profesionaleh langsung Oopp's  I'm sorry ha ha ha..


It's really damn overwhelming lol,  TAMAT SUDAH AL-KISAH WHEN  DARNEST THINGS DO HAPPEN dan harap maklum bahawa tiada sambungan untuk cerita CERAM GILA GAIA GITU ini penulis cerita  ni malas nak bercerita lagi HA HA dah takde ruang untuk entry ni lagi. Kalau korang rajin korang boleh buat sambungan untuk entry ni kat ruang comment pulak apapun sekian ARIGATO GOZAIMAS..
"Moral of story:  In bussiness matter's some people will do anything and use dirty tactics just to let the other competitor down and those type of people will do anything to spoil others reputations if neccassary."

14 ✿Have something to say? ✿:

Rose Johari said...

Ni kisah Geram kan...tapi kenapa mello kata berdiri bulu roma mello nak input kat sini...hehehe... *joking :P

Hurm, teruk juga ye salesgirl tuh! sanggup nk buruk kan org lain semata2 nak duit masuk pocket!!! Namanya juga salesgirl...klu dia tak buat mcm tuh susah lah dia nk dpt commission lebih :D tapi dia pikir dunia je tak pikir akhirat...and of course duit mcm tuh tak halal...jadi ulat dlm banda je...sok lusa mati baru dia tau...time tuh dah terlambat... hihihi...ceramah agama lah pula rose ni...hehehe =)

Mars Mell-o said...

rose: berdiri bulu roma na cerita tu sbb mello geli dengan perangai sales girl tu, ha ha ha .. apa tak geram rose bayangkan lah mello baru aje beli iron tu then dia kata mahal sgt sbb kawan mello dah tipu duit mello.. bengang gila masa tu , sbb tu sampai kat rumah aje terus on lappy n minta bantuan mr.google ha ha..cari info pasal brand iron yg mello beli tu, baru puas hati mello

Rose Johari said...

Mau nya lepas mello dah tahu pasal brand iron tuh mello patutnya dtg balik kat kedai tuh n mgamuk...hehehe...(amboi, batu api pula...hihihi) gurau je k =)

Mars Mell-o said...

rose: tak ada masa mello nak melayan hahaha buang minyak aje n buang masa cakap dgn org yg taj faham bahasa macam salesgirl tu..

Rose Johari said...

hahaha...nampak sgt mello bengang dgn salesgirl tuh...hehehe... buang karan jek kan... =,=

Mars Mell-o said...

rose: memang pun sbb tu entry mello kali ni terover byk betul hahaha

SUE AMIERA said...

hihihihihi......entah pape r org lam kedai tu...smp aku trmakan kata2 dorang....dorang tak biasa tgk brg mahal kot sbb tu r ckp gitu....

strategicintelligence said...

syng mira tu memang mcm tu layan aje apa salegirl tu ayat......nasib baik syg tak mudah terpedaya.......lagi satu mira tu kalau dah bawak kete BMW M spot lupa dah bawa kete wish hampir nak sondol belakang kete org hehehehehehe..........

SUE AMIERA said...

aik!!! hilang pl komenku td tu

Mars Mell-o said...

mira: pelik dan ganjil boleh hilnag pulak comment hahaha

SUE AMIERA said...

dorang ckp mcm btl jak tu yg prcaya tu...mn da hampir sondol blkg kereta org...org yg hampir sondol blkg kereta wish tu

Mars Mell-o said...

mira: nasib baik lah kereta ku tak kena sondol hahahaha

SUE AMIERA said...

menakutkan jak.....bdebar aku

Mars Mell-o said...

mira: tahu pun isk - isk hahah what happen to u mimpi ke time bawa kereta :D

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day