Sunday, March 20, 2011

Ikan bakar sekinchan at Taipan USJ

Entah macam mana boleh tersesat kat tempat ni hari tu plan nak pergi summit USJ gunting rambut kat sana tapi bila dah sampai sana ramai pulak customer tengah tunggu giliran so i told my hun kalau macam tu leceh lah nak kena tunggu sana lama - lama maybe next time better buat appointment dulu dengan hairstylist tu so tak perlu lah sampai kena tunggu berjam - jam then kitorang pun ciao dari summit and plan nak pergi makan dulu.  Masa dalam perjalanan menuju ke parking myhun asked me "sayang tahu tak jalan nak pergi taipan? I tanya dia balik kenapa? myhun say dia tak pernah pergi tempat tu. Hello..sweetheart sekali pun tak pernah ke? and laugh ha ha ha..then say okay then kalau macam tu i tunjuk jalan ke taipan kita try makan kat sana pulak asyik tempat sama aje bosan tau tak? Sampai aje kat taipan kitorang drive buat pusingan satu round dulu sambil usha-usha restoran mana yang best then i saw this sign board IKAN BAKAR SEKINCHAN dari luar restoran ni nampak macam menarik aje ramai juga orang makan kat tempat ni. Tapi satu aje yang tak best kat area taipan ni nak tahu tak apa dia? Kat area ni susah sangat cari parking!! LOL dah lah time tu hujan parking kena jauh - jauh pulak tu tapi lapar punya pasal dont care lah kalau basah itu kemudian cerita yang penting makan dulu HAHAHA.
Kat restoran ni menu dia semuanya yang bakar - bakar aje sambil makan dengan ulam ni actually ada macam - macam jenis ulam tapi myhun ambik yang ni aje..
Ikan bakar kembung nyummy!!! 
Sotong bakar yang ni pun sedap tapi mars mello tak makan sangat sotong ni myhun yang habiskan..
Coconut juice for me yaay =D

Check out this place sometime!!

8 ✿Have something to say? ✿:

Small Kucing said...

the other day i saw 1 blog say tak sedap and mahal ... but your post really makes my tummy growling. Tak makan ikan kembung. Prefered those with less bones. Mahal tak?

mars mell-o said...

small kucing: murah aje actually ada 3 order ikan kembung, sotong dan ikan cencaru ke nama dia i pun tak ingat hehe makan dengan nasi putih semua rm50 termasuk air teh o ais dan air kelapa sedap ikan bakar dia...

mars mell-o said...

small kucing: maybe that day the tukang masak is moody or having a bad hair day hahaha sebab tu dia masak jadi tak betul.. =D

strategicintelligence said...

sayang abg rasa tak lah mahal sangat lagipun sesuai sebab masakannya sedap sampai abg tambah nasi lagi so next time kita g lunch kat sana lagi ye walaupun jalan ke sana jammed skit tapi abg suak masakannya lebih lebih lagi lunch dgn sayang.

mars mell-o said...

alright then nanti kita makan lunch sana next time ya sweetheart =D myhun dah tahu jalan nak pergi taipan tu kan =D siapa yang tunjuk jalan tu?=P

hamzah ian said...

waaa..

nmpk sedap je.. arghh

Asyraf Camaro said...

ya Allah tengah2 lapar ni terbaca plak entri pasal makanan,, habis meleleh air liur..

allen_alien69 said...

cadang2 tu nk g sini la mkan minggu depan ....

ok x harga dan makanan dia...cadang tu nk pg 6 org...tlg advise cket blh

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day