Sunday, March 27, 2011

Asam pedas MELAKA best!!

Kalau asyik makan western food aje lama - lama mars mello kena pindah duduk kat london pulak sebab kat sana kebanyakan makanan yang ada semuanya western food LOL. Kali ni mars mello nak share lokasi tempat makan asam pedas selera kampung pulak. Lokasi tempat ni terletak dekat tempat yang bersejarah kat malaysia ni. Y'all mesti tahu kan tempat yang banyak sejarah mars mello maksudkan tu? tahu ke tak tahu ni? OK lah biar mars mello aje lah yang bagi tahu, nama tempat makan ni "Restoran Asam Pedas" itu kalau dalam bahasa malayu tapi kalau dalam bahasa arab yang tu mars mello tak tahu he he he oppps!!! lokasi restoran ni terletak dekat "Dataran Pahlawan Melaka" dan kat area ni kalau malam sabtu yang "famous ialah pasar malam" so pada sesiapa yang minat nak beli barang yang jual kat pasar malam y'all boleh lah usha - usha tempat ni.  
Back to our topic just now, apa yang istemewa sangat kat restoran ni, nak tahu tak?? kalau y'all tengok balik signboard restoran tadi mesti korang semua dah tahu kan apa yang istemewa kat restoran ni?? he he he no other than ASAM PEDAS!! yup, asam pedas kat sini memang sedap kalau tak percaya boleh datang restoran ni dan cuba masakan dia semuanya best - best. 
Lobster ni nyummy sangat mars mello suka makan yang ni tapi malas nak kopek kulit lobster ni yang mars mello tahu makan aje HAHAHA nasib baik lah myhun rajin tolong kopekkan makin double nyummy terus lobster ni!! 
Ayam kampung ni pun sedap panas - panas lagi tu maklumlah baru keluar dari kuali LOL yang ni myhun punya faborito HAHA, dia yang kerjakan ayam kampung ni sampai habis tapi kenapa dia aje yang makan seorang? huhu sebabnya mars mello tak makan ayam kampung laa.
Kalau yang ini mars mello suka makan "wajib" kena ada sebab sayur itu favorite mars mello!! 

SO,  pada sesiapa yang suka makan asam pedas check out this place sometime!!! =D

4 ✿Have something to say? ✿:

Small Kucing said...

ee...dont wanna fren you la...making me hungry aje....drooling ...asam pedas must have been very yummy

mars mell-o said...

small kucing: ooo why dont want friend me le??? what mars mello did wrong hehehe..yeah the foods all drolling!! didnt know that mamarazzi is asam pedas fans if i know i ta pau for mamarazzi !! =D

strategicintelligence said...

Sayang memang sedap makanan kat restoran ni sampai kita siap tambah nasi lagi tak rugi kita drive jauh jauh dari Kuala lumpur..... lepas ni kita makan kat johor baharu pula ye muuaaahhhhh

mars mell-o said...

hun..yup tak rugi drive jauh -jauh anyways thanks for the great time we share =P

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day