Wednesday, October 19, 2011

Cerita disebalik movie dan popcorn LOL


Masa mula tengok trailer real steel awal - awal lagi mello dah bagi tahu myhun yang mello nak sangat tengok movie ni. " sayang nak tengok lah cerita ni macam best aje tanya mello kat dia boleh tak first day movie ni keluar nanti nak tengok dengan sayang itu pun kalau abang tak busy dengan kerja bwekkk.  Myhun pun seperti kebiasaan dia memang tak pernah kata NO dengan mello so dia pun jawap " Okay for you sayang abang sanggup buat apa saja"  lepas tu mello apa lagi happynya masa tu sampaikan the next week tu aje, walaupun  movie ni belum lagi di tayangkan mello dah ajak dia pergi kat garden ha ha ha. Memang masa tu mello tak fikir apa - apa selain dari nak tengok movie.  Tapi apabila kitorang sampai kat counter beli ticket bila tengok poster yang tergantung kat situ, tengok punya tengok sebenarnya movie real steel ni belum ditayangkan lagi !! 13 OCT baru ada. 

Kelakar betul nak sangat tengok movie ni punya pasal sampaikan mello lupa nak double check date movie ni bila akan ditayangkan  lepas tu apa lagi? kitorang bertiga pun terus belah dari GSC singnature ROFL. But the story is not over yet, on the 13 OCT myhun call mello dalam pukul 1pm dia nak ingatkan mello dalam pukul 7pm dia nak bawa mello tengok wayang so dia bagi tahu mello kalau boleh dia tak nak mello bangun lambat masa tu, maklumlah satu malam mello berjaga tak tidur langsung! sampaikan myhun pun pelik, nak tahu tak apa yang buat myhun pelik? dia tertanya - tanya lah, apa juga yang mello buat sampai pagi he he.
" SHhhhh actually mello suka googling around cari info - info *grind*'

Alright back to the story tadi myhun pun bagi tahu mello nanti kalau dia dah selesaikan kerja dia akan call mello lagi untuk standby dan get ready awal - awal sebab kalau lambat nanti tak dapat nak tengok movie. So petang tu memang mello dah set alarm pukul berapa nak bangun. Tapi tak sampai 2 jam kemudian dia call lagi, sorry sayang petang nanti abang tak jadi bawa sayang tengok movie sebab abang ada urgent meeting, ouch.. Hmmmm mello pun jawap " OK la sayang buat lah kerja  tu dulu sebab kerja tu pun penting lagi pun esok kita boleh tengok wayang lagi kan? no worry i'm okay sayang nak sambung tidur balik ni LOL myhun apa lagi dia pun gelakkan mello terus lah, nak mello bagi tahu tak sebabnya apa? Okay i'll tell ya the reason, sebab siang mello tidur dan malam pulak mello berjaga!! ha ha ha memang macam night owl betul kan OMG.

Then, the next day tu baru lah kami bertiga dapat keluar, actually setiap kali bila tengok wayang mello akan ajak adik ikut sama - sama tak pernah lah tinggal dia kat rumah seorang, kalau bukan mello yang bawa dia keluar siapa lagi kan? mello tak nak dia ikut budak - budak yang dia tak kenal zaman sekarang ni macam macam boleh jadi, since myhun pun jenis yang tak kisah sangat kalau asyik berkepit aje pun macam tak best gak kan? mello pun kena lah spend time dengan adik mello juga ha ha sebab tu mello ajak adik mello boleh juga dia tolong pegangkan camera nikon mello tu, lagipun mello ni jenis yang malas nak bawa benda heavy, nah..mello tipu lah kalau malas he he actually saja nak bermanja dengan adik mello tu LOL. 

Okay popcorn dan soft drinks dah beli seat dah pun cari yang tinggal tunggu masa aje untuk movie tu nak start, bila movie dah mula mello keluarkan popcorn dalam plastic lepas tu mello suruh myhun letak popcorn tu kat sebelah dia tapi malangnya hari tu disebabkan myhun terlalu focus sangat dengan movie tanpa sedar dia dah tumpahkan popcorn mello arhhhhh myhun punya lah takut mello marah kat dia sebab movie dah pun start tapi yang slack tu lah popcorn pulak yang takde T.T



Mello pun macam biasa saja buat - buat muka yang serious bagaikan nak marah dan kemudian mello pandang myhun dengan mata yang tajam selepas itu mello senyum dan bisik kat telinga dia "kata mello takpelah sayang kalau popcorn takde pun I dont mind lagipun dah kenyang sangat ni". HA HA HA sorry sweetheart i'm actually just trying to pull your leg and see what is your reaction if i show my angry face at you ROFL.

" iya, lah kena lah cakap dengan berbisik nanti kalau cakap kuat-kuat orang yang duduk kat belakang kitorang mesti marah kan? tak gitu LOL"

Muacks love you always and thanks for the great time =D

6 ✿Have something to say? ✿:

Small Kucing said...

adui...become night owl ke? Dont la...later eyes become panda bear pulak.

Hey..how was the movie? best tak?

アヌム ちゃん said...

kalau best cite tu nk tgk gk la nnt.hehee..yg psl kemera tu..guna nikon d7k..huhu

Mars Mell-o said...

@Small Kucing it only happen sometimes when it's really hard to sleep at night :D ha ha insomnia kot. Oh ya, i have sleeping problem since my age 16yrs old like that mesti lah lambat tidur punya.

the movie the good one, yeah mamarazzi can bring lil boy and watch kid will like it too!!

Mars Mell-o said...

@アヌム ちゃん cerita real steel tu memang best, adult and also kids will like it, sebab jalan cerita dia yang menyayat hati, plus actions and love!


oh pakai nikon D7K ya patut la quality gambar cun!! nice one suka tengok gambar - gambar kat blog akak.

Uncle Lee said...

Hi, very interesting.....I have not seen a movie or really watch TV, but love popcorn. You bahasa is very good. Mine is out of tune, ha ha.
Have a nice day and stay beautiful.
Lee.

coachnike28 said...

seronok tengok blog you...banyak yg I dapat belajar sebagai orang baru...

Post a Comment

   
 

Till The Shiny Day Copyright © 2013 Design by Riesha Myeiszell | Till the shiny day